Yazan
burgaz
Yeni Üye
21 Kasım 2021 Pazar 07:01:14
Hızlı Okuma Anlama Hakkında;

Bireyin, dili öğrenme ve geliştirme süreçlerinin en önemli basamaklarından biri okumadır. Okumayı öğrenme ve geliştirme ise küçük yaşlarda başlayan eğitimin temelini oluşturmaktadır. Bununla birlikte okuma eylemi özellikle günümüzde yemek-içmek gibi hayati bir ihtiyaçtır. Tüm bu faktörler göze alındığında bu önemli süreci hızlandırmak; kişinin bilişsel gelişimini, gündelik yaşantısını ve sosyo-kültürel düzeyini olumlu anlamda etkileyecektir. Hızlı okuma süreci öncelikle göz ve çevresindeki kasların geliştirilmesi ve güçlendirilmesi ile başlamaktadır. Bu kasların güçlenmesi, belirli etkinlikler üzerine çalışmalar yürütülerek gerçekleştirilmektedir.
Bu etkinliklerin içerisinde; nesne takip etme, odağı sabitleme vb. uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalarla birlikte göz kaslarının güçlendirilmesi ve aktif görme alanının genişletilmesi hedeflenmektedir. Bu iki işlem sonrası kişinin aynı anda daha çok kelime görmesini sağlayarak okuma hızı artırılmaktadır. Bu yöntemler 1950’li yıllardan günümüze kadar geliştirilmiştir.

Beyin ve göz hakkındaki yeni keşifler ise bu sürece katkı sağlamıştır.Dijital Nesil Akademisi (DNA) ise geleneksel yöntemleri teknolojinin kazanımları ile birleştirerek bireylerin anlayarak hızlı okumayla alakalı beklentilerini karşılamayı hedeflemektedir. Kaliteye, yeniliğe ve hıza kenetleniyoruz. DNA, dünyanın en saygın okuma tekniklerini baz alan bir alt yapı üzerine kodlanmış hızlı okuma, anlama, dikkat, odaklanma, refleks, zaman ve stres yönetimi, kavram ve konsantrasyon becerilerini geliştirme yazılımıdır. Anlayarak hızlı okuma süreci disiplinli bir çalışma isteyen, emek ve gayret gösterilmesi gereken bir süreçtir. DNA yazılımları bu sürecin ciddiyetini anlayamayacak yaşta olan bireyler için kaçırılmaz bir fırsattır. Keyif alarak yaptınız uygulamalar ve oynadığınız oyunlar sayesinde herhangi bir zorlanma yaşamadan anlayarak hızlı okuma yeteneğinizi geliştirmek istemez misiniz? Merak ettiğiniz tüm detaylar hakkında sizi bilgilendirmek için sabırsızlıkla bekliyoruz.

Ayrıntılı Bilgi:

Linkleri görebilmek için Giriş Yap yada Üye ol

Cevap yazmak için üye olmalısınız!
Hemen üye olmak için burayı tıklayınız..
 
 
Sayfalar:  1