Yazan
burgaz
Yeni Üye
21 Aralık 2021 Salı 11:53:07
Kahve, kültürümüzün vazgeçilmez bir içeceği ve her kesimden insanın ortak noktası desek yanlış olmaz, üstelik sadece bizim kültürümüzde de değil dünyanın pek çok ülkesinde sevilen, değer verilen önemli bir içecek olarak tarihteki yerini almış. İnsanların günlük yaşamlarının ve sosyal hayatının bir parçası haline gelmiş. Geçmişten bugüne nesiller boyunca yaşatılan gelenekleri, toplumsal hayata etkileri, tüm ritüel ve seremonileriyle kültürel mirasımız kahveye sahip olduğumuz için çok şanslıyız…
8. yüzyılda keşfedilen, sonrasında Şazeli sayesinde 13. yüzyılda içilmeye başlanan, pek çok kültüre ve yaşama etki etmiş tarihsel bir içecektir kahve.
Etiyopya – Somali topraklarında yöreye özgü kahve seremonileri ile içimi bir tören gibi yaşanır. Başlangıcında yenen çiğ çekirdeğinden tutun da yapılış, sunum ve içim ritüellerine kadar her aşaması hem kahveye hem de onu sunan kişiye saygının ifadesidir.
1517’de kahvenin Osmanlı topraklarına Yemen Valisi Özdemir Paşa ile girişi ve saraya dahil oluşu, kahvenin kültür ve tarih mirası kabul edilişinin başlangıcı olduğunu söyleyebiliriz.
Eğer buraya kadar okuduysanız sanıyoruz ki sizde bir kahve tutkunu ya da kahve tutkunu adayısınız. :)

Size muhteşem bir haberimiz var… ShotLab, espresso, filtre kahve ve toptan kuru kahve satın almak için harika fırsatlar sunuyor! Sizde ShotLab web sitesi bkagida.com’ a giderek harika kahve çeşitlerine kolayca ulaşabilirsiniz!
ShotLab, hasadı sizler için en kaliteli çekirdeklerden seçer ve çekirdekleri yapısına en uygun şekilde doğru ölçü ve sıcaklıkta kavurur, ortaya çıkan enfes aroma ve kahve tadı, sizi temenni ederiz ki günün her anı damağınızda, kokusu ile günün her anı burnunuzda olacak! Demleme yöntemlerinizi de önemseyerek öğütme aşamalarını en iyi deneyim için işleme alan ShotLab, harika bir kahve deneyimi için sizi web sitesi bkagida.com’a davet ediyor.
Sizde eğer bir kahve tutkunu veya yeni lezzetleri deneyimi seven bir keşifçiyseniz ShotLab’ın her aşamasında uzman ellerle hazırlanan kahvelerini tatmak isteyebilirsiniz :)
Şimdi web sitemizi ziyaret edin ve sizler için sunduğumuz harika kahvelere birkaç basit tıklama ile hızlı göz gezdirin! Merak ettiğiniz her şey için iletişim sayfasındaki bilgilerimizde bize ulaşmayı unutmayın.

Daha Fazlası İçin:
Linkleri görebilmek için Giriş Yap yada Üye ol

Cevap yazmak için üye olmalısınız!
Hemen üye olmak için burayı tıklayınız..
 
 
Sayfalar:  1