Yazan
salam9
Yeni Üye
05 Eylül 2023 Salı 16:05:45
Demir Eksikliği Nedir?

Demir eksikliği genel olarak kandaki kırmızı kan hücrelerinin yapısında oksijenin taşınması ve bu hücrelerin kırmızı olmasını sağlayan hemoglobin miktarının ise azaltılması olarak tanımlanabilir. Mide kanseri ve bağırsak kanseri olmak üzere birçok önemli hastalığın belirtisi olabilmektedir.

Demir Eksikliği Belirtileri

Demir eksikliğine bağlı olarak kansızlık bazı durumlarda belirtisi bulunmaz. Rutin sağlık kontrollerinde yapılan kan tahlillerinden demir eksikliği teşhisi yapılabilmekte. Demir eksikliği belirtileri arasında cilt solgunluğu, vücutta güçsüzlük ve yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, sinirlilik hali gibi pek çok belirtisi bulunmaktadır. Dilerseniz eğer [url=https://takviyeuzmani.com/]Demir eksikliği belirtileri[/url] için daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Demir Eksikliği Neden Olur?

Demir eksikliğinin birden fazla nedeni vardır. Bunlardan biri demirin yetersiz alımız, yanlış diyet programları nedeni ile yetersiz kalabilmektedir. Dilerseniz bu konu hakkında Takviyeuzmani.com sitesini ziyaret ederek bilgilere ulaşabilirsiniz.

Cevap yazmak için üye olmalısınız!
Hemen üye olmak için burayı tıklayınız..
 
 
Sayfalar:  1