Yazan
ahmet
Yeni Üye
02 Eylül 2009 Çarşamba 13:28:13
1- Hackerlar A-SOSYALDİR

# Sanırım Hackerler hakkında bildğiniz nedir diye sorsak, İnsani boyutta onların A-SOSYAL Tipler olduğunu düşünürsünüz dimi? Hack ve Hacking kavramı ilk kullanılmaya başlandığından beri nedense Medyada Hackerler böyle tanıtıldılar insanlara.. Yani Korsanlar, A-sosyaldir, Bilgisayar başında hayatlarını yaşarlar, orada suni tenefüs ederler... İşte bilinen en büyük yanlışlardan birisi kesinlikle bu'dur. Hackerler sanıldığından çok daha SOSYAL insanlardır. Çoğunun Sosyal Statüsü normal Bilgisayar kullanıcılarına göre çok daha iyidir. Ha tabii ki aralarında A-SOSYAL'lerde mutlaka vardır ancak bu Korsanların tamamını kapsamamaktadır.

2- Hackerların Psikolojik Sorunları Vardır, Çoğu Tıppen Hastadır ?

# Bazılarının mutlaka sorunu olduğunu bende düşünüyorum ancak bu da 1'nci maddede olduğu gibi Geneli Kapsamamaktadır. Hack sadece ZARAR vermek değil, Bir nevi İSPAT meselesi ve GERÇEĞİ GÖRME boyutudur. Hackerlerin neden Hack yaptığı Bilimsel olarak araştırılmış ve Üniversitelerde TEZ olarak sunulmuştur. Hatta geçen yıl itibariyle Polislerin Resmi olarak Hackerleri incelemeye aldıkları da bilinmektedir. Hackerlerın arasında en yaygın olarak hastalık ŞİZOFRENLERDİR. Onun dışında aşırı ZEKİ olmaları ve IQ'larının her zaman normal insandan daha fazla çalışması bir rahatsızlık olmasa gerek.

3- Hackerlar Teknolojiyi Kullanan Teröristlerdir, Banka Hortumlarlar, Kredi Kartı Çalarlar, Kısaca Teröristlerdir ?

# Korsan camiası 2'ye ayrılır. " SİYAH ŞAPKALI KORSANLAR " ve " BEYAZ ŞAPKALI KORSANLAR " . Siyah Şapkalılar adından da anlaşıldığı üzere bilimum kirli işlere bulaşmış, tamamıyla zarar vermek için bilgisini ve yeteneğini kullanan tarafa verilir. Ancak bir de işin temiz bir a-4 kağıdı kadar beyaz tarafı da vardır.. İşte onlarda Bilgisini zarar vermek yerine BİLGİLENDİRMEK, Güvenlik Sağlamak, Eğitmek ve Korumak amaçlı kullanan taraftırlar İşte O'nlara da " Beyaz Şapkalılar " denmektedir.

4- Hackerlar Büyük İşlerle Uğraşırlar, Neden Beni Hedef Alsınlar ki ?

# Bu'nu düşündüğünüz an hedef oldunuz demektir! Çünkü her zaman Mercedes'e, BMW'ye binilmez. Bazen Hacı Murat'lara ihtiyaç vardır.. Bilmem anlatabildim mi ? Gülümseme

5- Hackerlar İşletim Sistemi Olarak Linux Kullanırlar ?

# Evet Linux Hackerlar arasında yaygın bir işletim sistemidir ancak Windows kullanan Hacker sayısı da oldukça fazladır. Hatta belkide Windows kullanan Hackerler daha da fazla olabilir.. Bunun İstatistiğini tutmak oldukça zor diyebilirim.

6- Hackerlar Microsoft Düşmanıdır ?

# Siz ekmek yediğiniz yere işer misiniz ? Akıllı bir Korsan'ın Microsoft'tan sağladığı faydaları düşünecek olursak, Microsoft'a karşı cephe alması, düşman kesilmesi mantıksızdır. Ha tabii ki sevmeyen, düşman olan korsanlarda vardır.. Ancak Microsoft pazarda var olan büyük Windows kullanıcısı sayısıyla Hackerlar için her zaman cantada kekliktir.

7- Hackerlar Durdurulabilir ?

# Kafayı takmış ve Yetenekli bir Bilgisayar Korsanını hedefinden kimse geri çeviremez diyebilirim. Tek tek potansiyel olarak sadece kendi Yetenekleri ile sınırlı kalıyorlar ancak bir araya gelip GRUP oluşturdukları zaman Korsanların hedeflerini bertaraf etmeleri emin olun çok daha kolay oluyor. Bunun Dünya'da pek çok örneği söz konusudur. Özelliklede Türk Hackerların Gruplar oluşturarak Siber Saldırılar gerçekleştirmesi ve Ciddi zararlar vermesi buna en iyi örnektir. Türk Hackerlar diğer ülkedeki korsanlara göre Milliyetcilik ve Grupsal Oluşumda çok daha ileridedirler.

8- Hackerlar Çok Pahalı Bilgisayar Sistemleri, Yazılımları Kullanmaktadır ?

# İyi hackerlar Bilgisayarına özen gösterir. Sever , korur. Saldırılarda kullandıkları Yazılımları yada Exploit dedikleri Kodları da kendileri yazar yada derlerler.. Ancak sanıldığı üzere Filmlerden fırlama Bilgisayar Sistemlerini kullanmamaktadırlar.

9- Hackerlar Genellikle Sorunlu Ailelerden Gelen Maddi Durumu Kötü Kesimdirler ?

# Bu'da Hackerlar hakkında yanlış bilinenlerin arasında önemli maddelerden birisidir. Daha önce ki maddeler bahsettiğim üzere Hackerların durumu çok karışık ve fazladır. Aralarında gerçekten sorunlu olanlarda vardır, gerçekten son derece zeki ve parlak olanlarıda vardır. Maddi durum olarakta Fakir, Orta Kesim ve Zenginler oluşturmaktadır. Yani diğer insanlardan pek farkı yoktur. Fakirlerin Doktor olamaz, Ya-da Zenginlerin Doktor olamaz diye bir kaidesi olmadığı gibi Hackerlerında yoktur.

10- Hackerlar Ajan Gibi Dolaşan Tiplerdir, Facebook, MySpace, Twitter gibi Sosyal Ortamlara Takılmazlar ?

# Kesinlikle yanlıştır. Tam aksine bu tip SOSYAL PLATFORMLARA takılarak işlerini çok daha rahat halledebilmektedirler. Ayrıca Hackerlığın alt dalı olarak bilinen " Sosyal Mühendislik " direk olarak Sosyal platformlarda yapılan bir faaliyettir. Yani korsanlar her yerde, aramızda.

Kısa kısa daha başka ; Değerleri, Yapmadıkları, Etikleri ?

# Kendilerine Hacker demezler,
# Google kullanırlar, Microsoft'u da kullanırlar, Kullanabildikleri tüm sistemleri kullanırlar... Ayrım yoktur,
# Etikleri mutlaka vardır. Misyona ve Vizyona sahiplerdir. Durup dururken zarar verenleri de vardır, Sadece görevini icraa edenleride vardır.
# Vatan, Din, Para, Aşk, Hırs, İş, Ego gibi bir çok sebepten Ötürü Hack Eylemi yapabilirler,
# Kendileri gibi düşünen Korsan Arkadaşlarına Zarar Vermezler, Aralarında büyük bir Saygı ve Sevgi vardır,
# Kendilerinden daha iyi olanları Kıskanmak yerine "ÜSTAD" demeyi tercih edip Saygı duyarlar,
# Kendilerine ait bir KÜLTÜRLERİ, ARGOLARI, JARGONLARI vardır,
# Hayatın içinde aktif tiplerdir, Çoğu çok zeki oldukları konularda işi Hack faaliyetine dökmüştür,
# Güncel olayları takip ederler, Kitap okumayı severler, Okumayı çok severler (Döküman vs), Spor yaparlar, Kız Arkadaşlarıyla iyi geçinirler,
# Zeki, Ahlaklı ve Çeviktirler..

> Bilişim Teknolojilerinin Yer Altı Dünyası İnsanları, Hackerlar... <
Onur OKTAY

Cevap yazmak için üye olmalısınız!
Hemen üye olmak için burayı tıklayınız..
 
 
Sayfalar:  1